Tuesday, December 2, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Consiliere contra cronometru. Cand incepe orientarea in cariera: gimnaziu, liceu sau facultate

Posted: 02 Dec 2014 09:52 AM PST

Infiintarea obligatorie a centrelor de consiliere profesionala in cadrul universitatilor, reglementata printr-o metodologie publicata saptamana trecuta in Monitorul Oficial, vine prea tarziu pentru tinerii care nu au primit consiliere in liceu si nu s-au orientat bine in alegerea unui domeniu de studii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ACCIDENT la scoala I.G. Duca din Bucuresti. SCRISOAREA parintilor la inceput de an scolar

Posted: 02 Dec 2014 09:00 AM PST

ACCIDENT la scoala I.G. Duca din Bucuresti. Incident extrem de grav la o scoala din Panduri, I.G. Duca, unde o fetita de 13 ani a fost dusa în stare grava la Spitalul Bagdasar Arseni, dupa ce s-a accidentat în timpul unei ore de sport, tinuta pe holul scolii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce inseamna scoala in conceptia parintilor copiilor din ciclul gimnazial? Sau ce si unde gresim in planificarea studiilor copilului?

Posted: 02 Dec 2014 04:31 AM PST

"Daca in cazul studiilor universitare alegerea scolii apartine de cele mai multe ori adolescentului, invatamantul secundar depinde in intregime de intentiile si planurile parintilor. Varsta joaca un rol important, de obicei ne referim la copiii cu varsta intre 12 si 16 ani si nu este deloc usor sa iti asumi aceasta responsabilitate intrucat de aceasta alegere depinde viitorul copilului tau", spun expertii de la firma de consultanta educationala IntegralEdu. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Adevarul Live. Cum vor fi consiliati elevii si studentii in universitati

Posted: 02 Dec 2014 03:03 AM PST

Universitatile vor fi obligate, incepand de anul viitor, sa infiinteze cabinete de consiliere profesionala pentru studenti, dar si pentru elevi, cu cel putin un consilier la 2.000 de studenti, potrivit unei metodologii recent publicate in Monitorul Oficial. Despre impactul pe care il va avea aceasta metodologie in sistemul universitar am discutat la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Diagnosticul scolii romanesti. Iosifescu, ARACIP: Din 1940, procentul celor cu studii superioare a crescut de 10 ori

Posted: 02 Dec 2014 02:46 AM PST

Fara investitii mai mari in Educatie, Romania va pierde, in 10 ani, 17 miliarde de euro din PIB, atrag atentia expertii de la UNICEF intr-un studiu. De asemenea, potrivit unui alt studiu realizat de World Vision, in mediul rural, doar 50% din elevi folosesc computerul la scoala, iar 38% din ei nu au acces la internet. Despre aceste probleme si posibile solutii am discutat marti, la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UNATC a cumparat o cladire de birouri in zona Universitate din Bucuresti

Posted: 02 Dec 2014 02:13 AM PST

   Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica IL Caragiale (UNATC) a cumparat o cladire de birouri in zona Universitate din Bucuresti, pentru peste trei milioane de euro.    Suma a fost finantata din fonduri europene scrie Mediafax.   Cladirea de birouri, cumparata de la doua persoane fizice, a fost construita […] The post UNATC a cumparat o cladire de birouri in zona Universitate din Bucuresti .

Noi beneficii pentru studenti obtinute de ANOSR

Posted: 02 Dec 2014 01:08 AM PST

   Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a obtinut noi beneficii pentru studentii din Romania.     Potrivit organizatiei studentesti, acestea vor contribui la facilitarea accesului lor pe piata muncii si la o mai buna adaptare la mediul universitar prin centrele de consiliere si orientare in cariera din […] The post Noi beneficii pentru studenti obtinute de ANOSR .

In 2015 vom avea 12 zile libere de la stat!

Posted: 02 Dec 2014 12:17 AM PST

   In 2015, romanii vor beneficia de mai multe zile libere de la stat. In realitate, vor profita numai de 8. Restul pana la 12 pica in weekend.    Astfel, anul care vine incepe cu zile libere pe 1 si 2 ianuarie (joi si vineri), iar urmatoarea perioada libera va […] The post In 2015 vom avea 12 zile libere de la stat! .

No comments:

Post a Comment