Thursday, December 4, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cum explica Ministerul Educatiei noul optional de Istorie recenta a Romaniei

Posted: 04 Dec 2014 09:52 AM PST

Ministerul Educatiei pregateste, printr-un proiect european, un nou curs optional de Istoria recenta a Romaniei destinat liceenilor, in care va fi abordata perioada 1944 – 2007 din perspectiva „proiectelor de tara" asumate de catre liderii politici din aceasta perioada. Expertii sustin ca este nevoie de o noua abordare, clasica, dar si moderna, in contextul lipsei coeziunii sociale si al „felului in care ne amintim trecutul".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DOCUMENT Metodologia de finantare a universitatilor pentru 2015

Posted: 04 Dec 2014 09:40 AM PST

Ministerul Educatiei a publicat metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finantarea de baza si finantarea suplimentara a universitatilor de stat, pentru anul 2015, care mentine sistemul de granturi, in baza carora institutiile vor stabili si cate locuri bugetate pot scoate la concurs pe fiecare facultate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania va detine o parte din statia spatiala internationala

Posted: 04 Dec 2014 01:48 AM PST

   Romania va detine o parte din statia spatiala internationala si va contribui la dezvoltarea celei mai noi rachete europene – Arian 6.    Potrivit ministrului delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu, acceptarea in program alaturi de doar alte 11 state membre, este o sansa pentru industria spatiala din tara noastra, […] The post Romania va detine o parte din statia spatiala internationala .

Banca Mondiala propune credite pentru studentii care nu pot sa-si plateasca studiile universitare

Posted: 04 Dec 2014 12:52 AM PST

      Un proiect al Bancii Mondiale propune infiintarea unui sistem de credite pentru studentii care nu pot sa-si plateasca studiile universitare.     Documentul a fost postat pe site-ul Ministerului Educatiei si e in dezbatere publica.    Acesta prevede si trecerea de la sistemul locurilor bugetate pentru studentii cu note bune […] The post Banca Mondiala propune credite pentru studentii care nu pot sa-si plateasca studiile universitare .

Camera Deputatilor a adoptat Legea Bonelor

Posted: 04 Dec 2014 12:39 AM PST

   Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care meseria de bona este recunoscuta oficial. Proiectul de lege a fost votat cu 285 de voturi “pentru” si 3 voturi “impotriva”.     Potrivit legii poti fi bona doar daca nu ai suferit condamnari sau daca nu ai rude […] The post Camera Deputatilor a adoptat Legea Bonelor .

Romanii vor avea parte de o noua zi libera de la serviciu

Posted: 04 Dec 2014 12:29 AM PST

   Romanii vor avea parte de o noua zi libera de la serviciu.   Camera Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege prin care 24 ianuarie, cand a avut loc Mica Unire, in 1859, a fost declarata zi de sarbatoare legala.    Astfel, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputatilor, legea a […] The post Romanii vor avea parte de o noua zi libera de la serviciu .

No comments:

Post a Comment