Thursday, September 24, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Consiliul National al Elevilor si AEC cer pedepse drastice pentru colectarea fondului scolii

Posted: 24 Sep 2015 10:42 AM PDT

   Consiliul National al Elevilor si Asociatia Elevilor din Constanta solicita Parlamentului si Ministerului Educatiei modificarea legislatiei, in sensul introducerii unor sanctiuni drastice pentru solicitarea si oferirea de sume de bani pentru fondul scolii.    Cele doua organizatii considera ca unitatile de invatamant solicita acesti bani elevilor pentru a acoperi […] The post Consiliul National al Elevilor si AEC cer pedepse drastice pentru colectarea fondului scolii appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Universitatea de Vest din Timisoara, cursuri gratuite pentru refugiati

Posted: 24 Sep 2015 10:33 AM PDT

   Universitatea de Vest din Timisoara anunta ca este dispusa sa ofere cursuri gratuite de limba romana si cultura europeana imigrantilor primiti de Romania.    „In contextul in care in momentul de fata se discuta foarte mult despre imigranti ca si numar, Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) considera ca […] The post Universitatea de Vest din Timisoara, cursuri gratuite pentru refugiati appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Ora de Religie. Elevii care vor sa frecventeze aceasta disciplina se inscriu in fiecare an. Ce se intampla cu ceilalti

Posted: 24 Sep 2015 08:06 AM PDT

Inscrierea la ora de Religie se va face in fiecare an, iar cererile se vor depune, de regula, pana la sfarsitul lunii decembrie, pentru anul scolar urmator, se arata in metodologia realizata de Ministerul Educatiei si publicata joi, in Monitorul Oficial.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei ramane fara subsecretar de stat. Liliana Preoteasa a fost eliberata din functie

Posted: 24 Sep 2015 07:49 AM PDT

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, eliberarea din functie a Lilianei Preoteasa, subsecretar de stat in Ministerul Educatiei, pentru invatamant preuniversitar. In urma plecarii ei, postul va fi desfiintat, iar profesoara de matematica cu o cariera de peste 30 de ani in Educatie, cel mai probabil se va pensiona, potrivit unor surse din minister.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Trei medalii de aur si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori

Posted: 24 Sep 2015 07:27 AM PDT

   Lotul national de informatica (juniori) a cucerit trei medalii de aur si o medalie de bronz la a IX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru Juniori, desfasurata in perioada 16-19 septembrie, la Ohrid, in Macedonia, potrivit edu.ro.     Datorita acestui rezultat, echipa Romaniei a ocupat si in acest an […] The post Trei medalii de aur si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Cei mai buni elevi romani ai anului 2015. Cat aur au adus olimpicii in tara

Posted: 24 Sep 2015 06:05 AM PDT

Cei mai buni elevi romani ai anului 2015 au cucerit zeci de medalii la olimpiadele internationale, reusind sa atinga performante inalte, cum ar fi castigarea primei medalii de aur a Romaniei la Olimpiada Internationala de Biologie si clasarea tarii noastre pe primul loc in Europa la Chimie si Fizica.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Decontarea manualelor de liceu intre neincredere si interpretari. Cum pot fi recuperati cei 55 de lei pentru carti

Posted: 24 Sep 2015 06:02 AM PDT

Decontarea in valoare de 55 de lei a manualelor scolare pentru elevii claselor terminale de liceu i-a luat prin surprindere atat pe profesori si pe directorii de scoli. Astfel, anuntul ministrului Educatiei a lasat loc de interpretari: unii elevi au fost informati ca trebuie sa duca la scoala facturi de fix 55 de lei pentru a-si primi banii inapoi, cei mai multi dintre dascali sunt convinsi ca statul nu va inapoia scolilor banii decontati.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii cer pedepse drastice pentru colectarea fondului scolii: „Invatamantul trebuie sa ramana gratuit!”

Posted: 24 Sep 2015 03:12 AM PDT

Consiliul National al Elevilor (CNE) si Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) solicita Parlamentului Romaniei si Ministerului Educatiei si Cercetarii Ştiintifice introducerea in legislatie a unor norme coercitive, prin care sa fie sanctionata solicitarea si oferirea de sume de bani, asociate asa-zisului „fond al scolii".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Calendarul admiterii la liceu pentru anul scolar 2016-2017, publicat de Ministerul Educatiei. Cand are loc repartizarea computerizata

Posted: 24 Sep 2015 02:13 AM PDT

Ministerul Educatiei a scos in dezbatere publica pe site-ul edu.ro, calendarul admiterii la liceu pentru anul viitor si calendarul admiterii la scoala profesionala. Repartizarea computerizata are loc in data de 19 iulie, iar afisarea rezultatelor se face pe 20 iulie 2016.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment