Friday, September 25, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Nou scandal. Patriarhia sustine ca inscrierea la ora de Religie este valabila pe toata durata scolarizarii

Posted: 25 Sep 2015 07:34 AM PDT

Reprezentantii Patriarhiei sustin ca elevii nu trebuie sa depuna cerere de inscriere la ora de Religie decat o singura data, optiunea ramanand valabila pe toata durata scolarizarii elevului, in timp ce schimbarea optiunii se realizeaza tot printr-o cerere scrisa. Emil Moise, profesorul care a reclamat la Curtea Constitutionala modalitatea de inscriere la ora de Religie, sustine ca metodologia este clara, in sensul in care se depune cerere anual.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatie financiara pe bani. 10.000 de euro pentru liceul cu cei mai multi participanti la un curs online gratuit

Posted: 25 Sep 2015 06:02 AM PDT

Elevii de liceu pot castiga finantari de pana la 10.000 de euro pentru scolile lor, daca urmeaza un curs online gratuit de educatie financiara si e-commerce, in cadrul competitiei nationale „Bani pentru scoala ta!".Aflata la a doua editie, competitia se adreseaza elevilor, absolventilor, profesorilor, parintilor si oricaror sustinatori ai unitatilor de invatamant, cu varsta mai mare de 15 ani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatie sexuala in scoli: 67 de de ONG-uri ii cer ministrului Cimpeanu sa introduca o noua disciplina obligatorie

Posted: 25 Sep 2015 04:30 AM PDT

Un numar de 67 de ONG-uri au semnat o scrisoare deschisa adresata Ministerului Educatiei, Institutului pentru Ştiintele Educatiei, Ministerului Sanatatii si Ministerului Tineretului, in care solicita ca educatia sexuala sa devina disciplina obligatorie la scoala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei: Şcoala ar putea deveni obligatorie de la varsta de 5 ani, in noua Lege a Educatiei

Posted: 25 Sep 2015 03:31 AM PDT

Varsta de la care scoala a devenit obligatorie a coborat la sase ani in urma cu trei ani, cand s-a infiintat clasa pregatitoare, iar acum reprezentantii Ministerului Educatiei vorbesc despre demersuri avansate pentru coborarea varstei obligatorii de inscriere in invatamant la cinci ani, astfel incat toti copiii din Romania sa urmeze grupa mare de la gradinita.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment