Thursday, April 11, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Pricopie: Suntem deschisi dialogului cu sindicatele

Posted: 11 Apr 2013 06:40 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca este deschis oricarui dialog cu sindicatele si ca va stabili împreuna cu liderii cadrelor didactice calendarul întâlnirilor si agenda discutiilor, anuntul demnitarului venind dupa ce Federatia "Spiru
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, recomanda tuturor parintilor sa isi inscrie copiii in invatamantul primar pentru 2013-2014 pana, cel tarziu, pe 22 aprilie

Posted: 11 Apr 2013 04:43 AM PDT

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinților care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare și clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să își înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

Elevii NAVETIŞTI, uitati de Ministerul Educatiei: "Ce putem face? Sa-i retragem de la scoala?"

Posted: 11 Apr 2013 04:06 AM PDT

De aproape jumatate de an, Ministerul Educatiei nu mai deconteaza naveta elevilor din mediul rural care sunt nevoiti sa învete la licee din orase, aflate la kilometri buni de casa.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Este un fel de Big Brother". INOVATIA care va transforma viata STUDENTILOR

Posted: 11 Apr 2013 03:28 AM PDT

Profesorii de la Universitatea Texas A&M au posibilitatea de a afla un lucru la care profesorii din generatiile trecute doar visau: daca studentul citeste suportul de curs.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii straini vor sa vina in Romania, dar nu primesc VIZE: "Trebuie sa deschidem poarta"

Posted: 11 Apr 2013 12:12 AM PDT

Rectorul Universitatii "1 Decembrie 1918", Daniel Breaz, spune ca foarte multi studenti India, Pakistan si Iran vor sa vina la studii în România, dar nu primesc vize. Acesta a spus ca studentii straini ar putea reprezenta o solutie pentru criza de acum.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bibliotecile publice devin centre de informare privind activitatea de mediere

Posted: 10 Apr 2013 01:31 PM PDT


mediere-la-biblioteca

Bibliotecile publice devin centre de informare privind activitatea de mediere.

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Consiliul de Mediere au semnat  un acord de colaborare în acest sens. Un astfel de parteneriat  este o premieră la nivel european.

Proiectul a fost lansat de Biblionet și va fi implementat în aproape toate bibliotecile din țară.

Astfel, înaintea unui proces în tribunal, cetățenii vor avea posibilitatea de a accesa gratis toate informațiile despre mediere. Este vorba de o alternativă impusă de stat înainte de a deschide un proces.

Practic, în biblioteci se vor putea obține informații cu privire la lista completă a mediatorilor activi, broșuri și materiale informative despre procedura medierii.

The post Bibliotecile publice devin centre de informare privind activitatea de mediere appeared first on Edu-News.ro.

Magistratii au anulat hotararea de infiintare a unei facultati maghiare la Targu-Mures

Posted: 10 Apr 2013 01:10 PM PDT


umf-targu-mures

Curtea de Apel a respins hotărârea de Guvern privind înființarea unei noi facultăți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș.

Actul normativ stabilea că la universitate va fi înființată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară și engleză.

Hotărârea de Guvern privind înființarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureș fusese aprobată la sfârșitul lunii martie 2012 de Cabinetul Ungureanu.

Respectiva Hotărîre de Guvern a fost una dintre temele moțiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu.

The post Magistrații au anulat hotărârea de înființare a unei facultăți maghiare la Târgu-Mureș appeared first on Edu-News.ro.

Institutul Francez acorda copiilor diplome recunoscute international

Posted: 10 Apr 2013 12:53 PM PDT


institutul-francez

Institutul Francez acordă copiilor diplome recunoscute internațional. 

Este o premieră națională la Institutul Francez care organizează cursuri avansate de limbă franceză pentru elevii între 7 și 12 ani.

Diploma este eliberată de Ministerul Francez al Educației Naționale, este recunoscută internațional și este valabilă pe viață.

Cei care dețin o astfel de diplomă pot fi scutiți de la testul de limbă pentru intrarea la gimnaziu și vor avea un atu dacă vor dori să urmeze cursuri la școli și universități din țările francofone.

Cursul de franceză costă 169 de euro și durează două luni și jumătate.

La final, copiii trec printr-un examen înainte de a obține atestatul. E vorba de patru probe: înțelegere scrisă, înțelegere orală, exprimare scrisă și  exprimare orală.

The post Institutul Francez acordă copiilor diplome recunoscute internațional appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment