Tuesday, April 9, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Centru educational pentru copiii cu parinti plecati in strainatate

Posted: 09 Apr 2013 04:41 AM PDT

Un centru educational, care vine în sprijinul copiilor care au parintii plecati la munca în strainatate, a fost deschis marti, la Şcoala nr.141 din sectorul 5, în cadrul programului "Crestem împreuna" al Organizatiei Salvati Copiii.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Mi-am vazut un vis implinit". Povestea olimpicei care a fost admisa cu bursa la Princeton

Posted: 09 Apr 2013 12:50 AM PDT

Florina Toma, olimpica nationala si internationala la matematica, a fost admisa cu bursa la prestigioasa Universitate Princeton. "Mi-am vazut un vis împlinit.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Simulari pentru admiterea la UMF “Carol Davila” Bucuresti

Posted: 08 Apr 2013 03:23 PM PDT


facultatea_de_medicina_bucuresti

Societatea Studenților în Medicină din București împreună cu Liga Studenților la Medicină Dentară București, organizează pe 25 mai simulări pentru examenele de admitere la Facultatea de Medicină Generală și la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF “Carol Davila”.

Simularea dorește să vină în ajutorul studenților pentru ca aceștia să  vadă cât de pregătiți sunt, dacă se încadrează în timp sau dacă pot face față cu succes emoțiilor examenului.

Simularea va avea loc pe 25 mai, iar taxa de participare este de 60 lei. Suma trebuie achitată prin virament bancar în contul SSMB.

De asemenea, tot pe 25 mai, Liga Studenților la Medicina Dentară București va organiza simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină Dentară. Concursul se va desfășura la sediul Facultății de Medicină Dentară, cât și la Facultatea de Farmacie, iar taxa de participare este de 50 lei.

Înscrierile pentru susținerea examenului de simulare se fac până pe 9 mai.

Pentru mai multe informații și înscrieri la simulările pentru examenele de admitere la Facultatea de Medicină Generală, respectiv Facultatea de Medicină Dentară, cei interesați pot consulta site-urile www.simulare.ssmb.ro respectiv www.lsmdb.ro.

The post Simulări pentru admiterea la UMF “Carol Davila” București appeared first on Edu-News.ro.

Studentii Facultatii de Drept din Bucuresti, premiati la concursul ”Willem Vis”

Posted: 08 Apr 2013 03:03 PM PDT


universitatea-bucuresti

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat două mențiuni la Concursul de Procese Simulate în domeniul Arbitrajului Comercial Internațional „Willem Vis" din 2013.

Membrii echipei care a reușit să obțină această performanță sunt: Andreea Bira, Daria Budurca (pledant), Alina Ciocoiu (pledant), Călin Dragoman (pledant), Sabina Fugaru, Crina Gealatu, Cristian Marin și Radu Văleanu (pledant).

Aceasta este prima echipă din România care obține o distincție în cadrul competiției.

Concursul s-a desfășurat la Viena în perioada 23-28 martie 2013 și este cel mai mare concurs studențesc de drept privat din lume. La ediția 2012-2013 au participat 290 de universități.

The post Studenții Facultății de Drept din București, premiați la concursul "Willem Vis" appeared first on Edu-News.ro.

Numele Romaniei se face auzit la New York

Posted: 08 Apr 2013 12:58 PM PDT


Laura-Buruiana-CD

Numele României se face auzit la New York.  Le-o datorăm artiștilor Laura Buruiană și Matei Varga.  

Cei doi au fost premiați pentru cea mai bună înregistrare de muzică clasică din 2013.

Distincția a fost acordată de fundația  The Violoncello Foundation New York” pentru CD-ul cu sonatele de Brahms pentru pian și violoncel lansat la casa de discuri germană Coviello Classics.

Laura Buruiană s-a afirmat ca artist de talie internațională la vârsta de 23 de ani, când a câștigat concursul “Young Concert Artists” de la New York, SUA. Violoncelista româncă a fost invitată să concerteze la Kennedy Center Washington, Kaufmann Hall New York, Gardner Museum Boston, Ohio, Pittsburgh sau la Castelul Fontainbleau.

Stabilit la New York, Matei Varga este recunoscut în prezent drept unul dintre cei mai importanți tineri pianiști originari din România. A susținut concerte în săli importante din întreaga lume. Printre acestea se numără Carnegie Hall (New York), Auditorium du Louvre si Salle Gaveau (Paris), Royal Dramatic Theater (Stockholm) sau Casals Hall (Tokyo).

The post Numele României se face auzit la New York appeared first on Edu-News.ro.

Vacanta prelungita de 1 Mai si Paste pentru elevi

Posted: 08 Apr 2013 12:31 PM PDT


vacanta de paste

Anul acesta, toți elevii vor avea liber de 1 Mai și de Paște - la fel ca bugetarii – de pe întâi până pe șase mai, inclusiv.

Inițial, în această perioadă nu era prevăzută nicio vacanță, pentru că cei mici sunt liberi săptămâna această, adică în perioada 6-14 aprilie.

Iar săptămâna trecută n-au avut cursuri și note, pentru că școala a fost altfel, cu diferite activități extrașcolare.

Elevii și liceenii vor recupera zilele libere din perioada Paștelui până la sfârșitul anului școlar.

Anul acesta vacanța de vară va fi mai scurtă cu două săptămâni. Va începe pe 22 iunie și se va termina pe 8 septembrie.

The post Vacanță prelungită de 1 Mai și Paște pentru elevi appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment