Friday, April 12, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ce premii au mai luat studentii romani la un concurs de Drept desfasurat in SUA.

Posted: 12 Apr 2013 06:54 AM PDT

Studentii romani de la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti au castigat locul I la un concurs de Drept, care s-a desfasurat la Washington si la care au participat universitati de prestigiu precum Cambridge, Oxford sau Columbia Law School. Echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a obtinut premiul 'Alona E. Evans', locul I, pentru cele mai bune memorii scrise la Concursul de procese simulate 'Philip C. Jessup'. Rundele internationale ale concursului s-au ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

106.277 de cereri de inscriere in invatamantul primar (vineri, 12 aprilie, ora 12.00)

Posted: 12 Apr 2013 06:09 AM PDT

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinților care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare și clasei I, respectiv 6 și 7 ani, să își înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

V-ati inscris copilul la scoala? Recomandarile Ministerului Educatiei

Posted: 12 Apr 2013 12:41 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a recomandat tuturor parintilor care au copii cu vârsta adecvata parcurgerii clasei pregatitoare si clasei I, respectiv 6 si 7 ani, sa îsi înscrie copiii în perioada alocata primei etape,
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii straini vor sa vina in Romania, dar nu primesc vize

Posted: 11 Apr 2013 02:20 PM PDT


studenti-straini-in-romania

Rectorul Universității “1 Decembrie 1918″, Daniel Breaz, spune că foarte mulți studenți din India, Pakistan și Iran vor să vină la studii în România, dar nu primesc vize.

Breaz e de părere că studenții străini ar putea reprezenta o soluție pentru criza de acum. Ar însemna stabilitate financiară pentru universitate și posibilități de dezvoltare, de performanță, de motivare a cadrelor didactice, a declarat rectorul citat de alba24.ro

Un student străin care vine în România cheltuie cel puțin 10.000-12.000 de euro pe an.

Daniel Breaz a mai adăugat că trebuie identificate toate modalitățile de finanțare, inclusiv cele prin inițiative legislative, astfel încât să fie posibile obținerea unor surse la bugetul universităților.

În acest context, conducerea instituției încearcă să găsească soluții pentru echilibrarea financiară.  Una dintre acestea este reprezentată de un proiect de internaționalizare a învățământului universitar românesc. Mai exact, stimularea studenților străini care doresc să învețe în universitățile din țară.

The post Studenții străini vor să vină în România, dar nu primesc vize appeared first on Edu-News.ro.

Dascalii vor sa negocieze un calendar de crestere a salariilor

Posted: 11 Apr 2013 01:09 PM PDT


salarii-profesori

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret" a trimis joi ministrului Educației, Remus Pricopie, o petiție în care cere demararea negocierilor pentru o nouă lege a salarizării dascălilor.

Dascălii solicită deblocarea posturilor nedidactice și didactice auxiliare, modificarea grilei de salarizare astfel încât sporul de vechime să nu mai fie inclus în salariul de încadrare și plata sporurilor de care au beneficiat persoanele în cauză până în 2009.

Președintele federației, Marius Nistor a explicat că sistemul de învățământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic.  Iar blocarea posturilor, dar și salariile foarte mici, sub limita subzistenței, "au condus la o situație care poate oricând să ducă la o tragedie".

The post Dascălii vor să negocieze un calendar de creștere a salariilor appeared first on Edu-News.ro.

Alocatiile pentru copii ar putea fi majorate de anul viitor

Posted: 11 Apr 2013 12:43 PM PDT


alocatiile-pentru-copii

Alocațiile pentru copii ar putea fi majorate de anul viitor. Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu la un post privat de televiziune.

Ministrul a precizat că, potrivit unui raport al UNICEF, România se află la coada clasamentului în ceea ce privește sărăcia copiilor.

Pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani care sunt încadrați într-un grad de handicap, alocația de stat se acordă în cuantum de 200 lei pe lună.

Pentru copiii care nu au un handicap și sunt în vârstă de peste 2 ani cuantumul alocației de stat este de 42 de lei pe lună, iar pentru copiii mai mari de 3 ani care au un handicap cuantumul este de 84 lei.

The post Alocațiile pentru copii ar putea fi majorate de anul viitor appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment