Saturday, April 13, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii romani la Drept le-au luat fata celor de la Oxford si Cambridge

Posted: 13 Apr 2013 03:17 AM PDT


universitatea_bucuresti

Studenții români de la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București au câștigat locul I la Concursul de procese simulate „Philip C. Jessup".

La comeptiție au participat universități de prestigiu precum Cambridge, Oxford sau Columbia Law School.

Studenții români au avut cel mai mare punctaj cumulat al memoriilor redactate pentru reclamant, respectiv pentru pârât.

Cei care au reușit această performanță sunt Viorel Chiricioiu, Dragoș-Mihai Ghiță , Cezara-Laura Grama , Elena-Laura Lupu și Victor-Iulian Maier. Aceștia au fost coordonați de profesorul Ion Gâlea.

Studentul Viorel Chiricioiu a obținut și premiul special oferit de International Law Institute ca Best Non-Native Speaker (top oralist) din competiție.

Concursul internațional de procese simulate „Philip C. Jessup" este cea mai prestigioasă și cea mai dezvoltată competiție de drept internațional public din lume.

The post Studenții români la Drept le-au luat fața celor de la Oxford și Cambridge appeared first on Edu-News.ro.

Demisie in bloc a membrilor Consiliului National al Cercetarii Stiintifice

Posted: 13 Apr 2013 02:49 AM PDT


Consiliul- Național-al Cercetării- Științifice

Membrii Consiliului Național al Cercetării Științifice și-au dat, vineri, demisia în bloc. 

Aceștia sunt nemulțumiți de reducerea drastică a finanțării destinată proiectelor de cercetare. Ei spun că împărțirea banilor a fost făcută părtinitor, lucru care va duce la demotivarea și plecarea din țară a cercetătorilor performanți.

Președintele CNCS, Mihai Dima, a informat că toți cei 17 membri ai instituției și-au dat demisia, acest lucru fiind o premieră pentru lumea cercetării din România.

Ministerul Educației a luat mai multe măsuri care au afectat activitatea Consiliului Național al Cercetării Științifice. Printre acestea se numără reducerea cu 50-55% a bugetelor pe 2013 pentru toate proiectele PCE2011 și PCCE 2012.

The post Demisie în bloc a membrilor Consiliului Național al Cercetării Științifice appeared first on Edu-News.ro.

O inventie romaneasca primeste premiul cel mare la Geneva

Posted: 13 Apr 2013 02:00 AM PDT


roboscan

O invenție românească a fost distinsă cu premiul cel mare al Salonului de la Geneva.

E vorba de un sistem de scanare pentru avioane, care poate depista de la produse de contrabandă până la defecțiuni ale avionului.

Dispozitivul Roboscan 2M Aeria este un robot cu un braț extensibil ce proiectează razele pe toată lungimea avionului. Razele X detectează orice obiect mai mare de 0,5 mm, deci se poate vedea chiar și un glonț, iar întreaga operațiune este automatizată integral.

Compania MB Telecom este cea care a creat dispozitivul și a mai fost recompensată la Geneva cu o distincție pentru o inovație care securizează datele din bancomate.

Societatea este singura din lume care a reușit să-și adjudece de două ori Marele Premiu, în cei 41 de ani de existență a Salonului de Inventică de la Geneva.

The post O invenție românească primește premiul cel mare la Geneva appeared first on Edu-News.ro.

Unde ne plaseaza indicatorii-cheie ai invatamantului romanesc.

Posted: 12 Apr 2013 08:18 PM PDT

Rata abandonului scolar in Romania a fost, anul trecut, de 17,4 la suta, in scadere fata de 2011, cand a fost de 17,5 la suta, si fata de 2010 (18,4 la suta), insa mult peste media de 12,8 la suta din Uniunea Europeana, potrivit cifrelor date publicitatii de Eurostat. Romania se numara, de asemenea, printre tarile unde proportia tinerilor absolventi de studii superioare ramane scazuta - la 21,8 la suta -, fata de media din UE - 35,8 la suta. Un procent mai mic decat Romania la acest ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Aproape 108.000 de cereri de inscriere in clasele pregatitoare si intai

Posted: 12 Apr 2013 01:16 PM PDT

Aproape 108.000 de cereri de înscriere în clasa pregatitoare si clasa I au fost înregistrate pâna vineri seara, 89.900 fiind pentru copii care vor împlini sase ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 17.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

107.785 de cereri de inscriere in invatamantul primar (vineri, 12 aprilie, ora 20.00)

Posted: 12 Apr 2013 11:37 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 şi 7 ani, să îşi înscrie copiii în perioada alocată primei etape, respectiv, până la 22 aprilie.

No comments:

Post a Comment