Monday, May 19, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Lotul olimpic al Romaniei a obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni la prima participare la Olimpiada de Fizica a Asiei

Posted: 19 May 2014 11:25 AM PDT

    Lotul olimpic al Romaniei a obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni la prima participare la Olimpiada de Fizica a Asiei.    Astfel, Dan Stefan Eniceicu, Tudor Costel Cretu si Cristian Alexandru Frunza, toti elevi ai Liceului International de Informatica din Capitala, au castigat medaliile de argint. […] The post Lotul olimpic al Romaniei a obtinut trei medalii de argint si doua mentiuni la prima participare la Olimpiada de Fizica a Asiei .

Cum invata soldatii istorie

Posted: 19 May 2014 10:35 AM PDT

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, o serie de 58 de soldați profesioniști, ai Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu", însoțiți de mai multe cadre militare, au vizitat Muzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Deficit de personal si spatii in cresele din Constanta

Posted: 19 May 2014 10:19 AM PDT

Înscrierile la creşe şi grădiniţe sunt în plină desfăşurare. Dacă la grădiniţe activitatea de înscriere este una echilibrată, în cazul copiilor mai mici de trei ani s-a depăşit încă din primele zile numărul de locuri disponibile în raport cu cererile depuse.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noile manuale de religie, pe „masa” societatii civile

Posted: 19 May 2014 09:35 AM PDT

Reprezentantii Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), impreuna cu reprezentantii altor noua asociatii, au adresat Ministerului Educatiei Nationale o scrisoare deschisa, prin care solicita implicarea societatii civile in procesul de evaluare a continutului noilor manuale scolare, pentru a evita ca atitudini discriminatorii sau antistiintifice sa ajunga in materialele educationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii de la Sorbona descopera Romania la RFI

Posted: 19 May 2014 06:35 AM PDT

În perioada 17-28 mai, RFI România este gazda a 22 de studenţi francezi ai programului de masterat în jurnalism Celsa - şcoală superioară de prestigiu din cadrul Universităţii Sorbona. Cei 22 de studenţi şi profesorii lor vin să descopere România înaintea alegerilor europene.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEN: Romania, locul I in Europa la Olimpiada Internationala de Fizica

Posted: 19 May 2014 05:32 AM PDT

România ocupa locul I în Europa si se claseaza printre primele cinci tari în lume prin performantele reusite de-a lungul anilor la Olimpiada Internationala de Fizica, precizeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihnea Costoiu a felicitat-o pe gimnasta Andreea Munteanu

Posted: 19 May 2014 04:25 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a felicitat-o pe gimnasta Andreea Munteanu pentru performanţa deosebită obţinută la Campionatele Europene de Gimnastică de la Sofia, precum şi pentru contribuţia decisivă la clasarea echipei naţionale de gimnastică a României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

ASUR solicita EVALUAREA NOILOR MANUALE ŞCOLARE: "Aceste enormitati nu au ce cauta in scoala!"

Posted: 19 May 2014 03:25 AM PDT

Reprezentantii ONG-urilor au adresat Ministerului Educatiei Nationale o scrisoare deschisa, prin care solicita implicarea societatii civile în procesul de evaluare a continutului noilor manuale scolare, pentru se evita ca atitudini discriminatorii sau antistiintifice sa

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ROMANIA a luat LOCUL I la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev" desfasurata in Rusia

Posted: 19 May 2014 12:17 AM PDT

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obtinut 5 medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz la a 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie „D. Mendeleev”, desfasurata în perioada 11 - 17 mai, la Moscova.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sesiunea speciala a evaluarii nationale va incepe pe 11 iunie

Posted: 18 May 2014 10:37 PM PDT

    Inscrierile la sesiunea speciala a evaluarii nationale pentru elevii din clasa a VIII-a participanti la loturile nationale de pregatire pentru olimpiadele si concursurile internationale se vor face pe 10 iunie.       Asa prevede un ordin al Ministrului Educatiei, publicat pe site-ul institutiei.     Pe 11 iunie va fi […] The post Sesiunea speciala a evaluarii nationale va incepe pe 11 iunie .

Sistemul educational din Romania va putea accesa peste 800 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii

Posted: 18 May 2014 10:24 PM PDT

    Sistemul educational din Romania va putea accesa peste 800 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii.      Anuntul a fost facut de Remus Pricopie, Ministrul Educatiei.     Banii provin din fonduri europene si vor putea fi folositi in perioada 2014-2020.    Pe de alta parte, in […] The post Sistemul educational din Romania va putea accesa peste 800 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii .

Astazi incepe Bacalaureatul olimpicilor

Posted: 18 May 2014 10:14 PM PDT

    Aproximativ 160 de elevi care vor participa in vara la olimpiade si competitii sportive internationale incep de astazi examenele de la Bacalaureatul olimpicilor.      Evenimentul este organizat la Ploiesti, pentru al doilea an, consecutiv.     Prima proba este cea de verificare a competentelor de comunicare orala in limba romana, […] The post Astazi incepe Bacalaureatul olimpicilor .

In prezenta prim-ministrului Victor Ponta, luni, 19 mai, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, va semna Procotolul de colaborare cu Federatia Romana de Şah, in cadrul Campionatului National Şcolar de Şah

Posted: 18 May 2014 12:37 PM PDT

Luni, 19 mai, în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin-Avram Iacoban, vor semna Protocolul de colaborare privind derularea Programului naţional „Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar".

No comments:

Post a Comment