Wednesday, May 21, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii silitori de la Bac pot intra in cursa pentru marele premiu de 1.000 de euro cu un text motivational

Posted: 21 May 2014 07:26 AM PDT

Liceenii care se pregatesc pentru Bacalaureat 2014 si aspira la note mari mai au aproape o luna sa se inscrie cu un text motivational despre propriile vise in Concursul din sectiunea Educatie, in cadrul campaniei "Adevarul te mediteaza si te premiaza". Demarata pe 14 aprilie 2014, campania ofera liceenilor lectii video sustinute de profesori de top din Capitala si lectii de consiliere, pana pe 21 iulie, data limita pentru depunerea eseurilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Licitatia pentru noile manuale scolare a fost amanata cu 45 de zile. Editorii: Manualele vor ajunge la elevi de Craciun

Posted: 21 May 2014 05:29 AM PDT

Editorii spun ca manualele noi vor ajunge pe bancile scolilor abia de Craciun, avand in vedere ca licitatia pentru acestea a fost devansata cu o luna si jumatate, iar editurile vor putea sa-si depuna ofertele abia la mijlocul lunii iulie, cel mai devreme, in loc de 6 iunie, data prevazuta in calendar. Asta inseamna ca in septembrie se vor cunoaste castigatorii, iar manualele vor ajunge in tipografii abia in octombrie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum sa alegi liceul potrivit, la Adevarul Live

Posted: 21 May 2014 03:17 AM PDT

Cat de importanta este alegerea liceului potrivit pentru un elev si care sunt criteriile de la baza unei astfel de decizii? Aceasta a fost tema discutiei la Adevarul Live, in conditiile in care in aceasta perioada, parintii si elevii discuta despre posibilitatile de admitere la liceu, inclusiv in cadrul sedintelor de instruire din scoli.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceenii din capitala si-au testat abilitatile de programare intr-un mod inedit

Posted: 21 May 2014 12:16 AM PDT

   Liceenii din capitala si-au testat abilitatile de programare intr-un mod inedit.    S-a intamplat in cadrul proiectului STEM Innovation Challenge.   Lucrand timp de patru saptamani, in echipa cu ingineri embedded software, tinerii au programat mini-roboti care sa parcurga cu viteza maxima un circuit conceput de organizatori.    Scopul proiectului este sa […] The post Liceenii din capitala si-au testat abilitatile de programare intr-un mod inedit .

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii

Posted: 21 May 2014 12:02 AM PDT

    Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii cu 3,1 milioane de lei.      Banii vor fi alocati pentru a sustine Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Astra Film Festival.     Mai exact, un milion de lei este destinat Festivalului de […] The post Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii .

Profesorii romani vor beneficia mai usor de programe de formare si stagii in strainatate

Posted: 20 May 2014 11:58 PM PDT

    Profesorii romani vor beneficia mai usor de programe de formare si stagii in strainatate.      Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia, au semnat marti „Conventia Cadru de Parteneriat" pentru facilitarea schimbului de bune practici in educatie si deschiderea catre un […] The post Profesorii romani vor beneficia mai usor de programe de formare si stagii in strainatate .

No comments:

Post a Comment