Tuesday, May 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Masteranzii Universitatii din Bucuresti au castigat 9 medalii la NetAware Intensive Program

Posted: 20 May 2014 10:02 AM PDT

    Masteranzii Universitatii din Bucuresti au castigat 9 medalii la NetAware Intensive Program.      Practic, studentii au avut de redactat si de prezentat rapoarte folosind programul Google AdWords.     Echipele internationale din care au facut parte studenti din Olanda, Ungaria, Spania, Germania, Italia, Franta, Polonia si Romania au redactat […] The post Masteranzii Universitatii din Bucuresti au castigat 9 medalii la NetAware Intensive Program .

Patru studenti romani au trecut in a doua etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2014

Posted: 20 May 2014 09:31 AM PDT

O manusa care elimina petele de pe haine imbinand nanotehnologia, razele laser si apa, o sera care creste plantele de rasad pana la fruct in 24 de ore, un sistem care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si un purificator inteligent al aerului benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii sunt cele patru inventii romanesti care au ajuns in a doua etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2014.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proteste ale profesorilor in tara pentru reintregirea salariilor si banii de naveta

Posted: 20 May 2014 08:27 AM PDT

Peste 100 de profesori din Buzau si mai mult de 60 din judetul Vaslui au protestat, marti, in fata prefecturilor de judet, nemultumiti de salarizarea personalului din invatamant. Ei au solicitat reintregirea salariilor la nivelul anului 2010, plata navetei, dar si a drepturilor castigate in instanta. Proteste au mai avut loc si in Suceava, Gorj si Arad, sustin sindicalistii, insa probleme cu plata navetei au fost reclamate si in Prahova.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii romani vor putea accesa mai usor programe de formare si stagii in strainatate

Posted: 20 May 2014 06:58 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia, au semnat marti „Conventia Cadru de Parteneriat" pentru facilitarea schimbului de bune practici in educatie si deschiderea catre un dialog multicultural si multilingvistic, valabila patru ani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

9 medalii pentru masteranzii UB la concursul european de aplicatii pentru incluziunea sociala

Posted: 20 May 2014 06:56 AM PDT

In perioada 4 – 17 mai 2014, sase masteranzi de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti au castigat noua medalii in cadrul programului intensiv european „NetAware", LLP-ERASMUS Intensive Programme, destinat utilizarii aplicatiilor IT pentru constientizarea riscului excluziunii sociale, desfasurat la Katowice, in Polonia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Veste buna pentru profesorii din Romania. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei

Posted: 20 May 2014 04:36 AM PDT

Profesorii vor avea acces mai usor la programe si stagii de formare în strainatate în baza unei "Conventii Cadru de Parteneriat" semnate marti de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si presedintele Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice, Silvano Marseglia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Noutatile si avantajele scolii profesionale: sansa la o meserie, inclusiv in multinationale

Posted: 20 May 2014 02:26 AM PDT

De anul viitor, elevii care vor sa invete o meserie se pot inscrie direct la scoala profesionala dupa Evaluarea Nationala, unde vor studia timp de trei ani de zile si vor face practica in companii partenere, cu o bursa lunara de 200 de lei. Despre noutatile si avantajele acestei alternative la liceu am discutat la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE LICEU 2014 Campanie de informare pentru promovarea scolii profesionale in randul elevilor

Posted: 20 May 2014 01:47 AM PDT

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT), sustine promovarea invatamantului profesional, printr-o campanie dedicata elevilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

LISTA scolilor premiate de Victor Ponta, care au castigat concursul Şcoala Europeana

Posted: 20 May 2014 01:37 AM PDT

Prim-ministrul Victor Ponta si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, au premiat marti, la sediul Guvernului Romaniei, 65 de unitati de invatamant, castigatoare ale competitiei „Şcoala Europeana" 2014. Şcolile au primit cate 5.000 de lei pentru dotarea acestora cu materiale didactice.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inventia unui elev roman, premiata in cadrul celei mai mari competitii de stiinta din lume

Posted: 20 May 2014 01:11 AM PDT

Daniel Cosovanu, elev al Liceului Tehnologic "Tomsa Voda" Solca, judetul Suceava, a fost premiat de Patent and Trademark Office Society (SUA) în cadrul celei mai mari competitii de stiinta si inginerie din lume, dedicata tinerilor - Intel International Science and

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Din toamna, elevii vor putea invata la scoala sa joace sah

Posted: 19 May 2014 11:04 PM PDT

   Din toamna, elevii vor putea invata la scoala sa joace sah.    Asta dupa ce Federatia Romana de Sah si Ministerul Educatiei au semnat un acord in acest sens.   Remus Pricopie, Ministrul Educatiei, a anuntat ca 500 de scoli din mediul rural vor primi table, piese, manuale si tot echipamentul […] The post Din toamna, elevii vor putea invata la scoala sa joace sah .

No comments:

Post a Comment